Ticam, ka ikviens vēlas baudīt kvalitatīvu un gardu kafiju, kas sniedz papildu enerģijas devu un palutina garšas kārpiņas. Lai Tava kafija būtu aromātiska, garšām piesātināta un patiesi baudāma, svarīgi ir izvēlēties ne vien atbilstošāko tās pagatavošanas veidu, bet arī kafijas pupiņas.
Kā izvēlēties labākās kafijas pupiņas?
Zināms, ka kafijas vēsture ir ļoti sena un sniedzas tālā pagātnē. Sākotnēji tās pagatavošanas veids ir bijis gaužām elementārs – kafijas koka augļus jeb “ķiršus” vienkārši vārīja ūdenī. Šodien kafija ir viens no vispopulārākajiem dzērieniem visā pasaulē. Pateicoties dažādajiem pupiņu audzēšanas, novākšanas un apstrādes veidiem, kafijas pagatavošanas metodēm, atšķirīgajām kultūru tradīcijām, varam baudīt tādu dzērienu, kāds mums garšo vislabāk. Ja Tavas ikdienas neatņemama sastāvdaļa ir pupiņu kafija, lūk, daži no faktoriem, kam ir vērts pievērst uzmanību:
- izvēlies atbilstošāko grauzdējuma pakāpi. Ja vēlies izbaudīt patiesi autentisku garšu ar smalkām garšas niansēm, ieteicams izvēlēties pupiņas ar vieglu grauzdējuma pakāpi. Rūgtākas kafijas cienītājiem piemērotākas būs vidējas grauzdējuma pakāpes pupiņas;
- pievērs uzmanību izcelsmes valstij. Kafijas pupiņu, kas audzētas, piemēram, Etiopijā, garša būs atšķirīgāka nekā tām, kas iegūtas Amerikā. Lielākā daļa kafijas tiek iegūta Brazīlijā, tāpēc šī valsts tiek uzskatīta par klasisku kafijas garšas standartu.
Kvalitatīvas pupiņas ar bagātām garšas niansēm
Inovācijas, kvalitāte, uzticamība un ilgtspējīgums ir tas, kas vislabāk raksturo populārā Šveices zīmola JURA kafijas automātus. Taču ir iespējams arī iegādāties šī paša zīmola augstvērtīgās kafijas pupiņas, kas tiek iegūtas bioloģiski sertificētās saimniekošanas vietās. Mūsu internetveikalā ir pieejami pieci JURA kafijas pupiņu veidi:
- neapstrādātās pupiņas. Tās tiek iegūtas trīs kooperatīvos – Ugandā, Meksikā un Indonēzijā, – kas ir atzītas par ekoloģiskām saimniekošanas vietām, kur kafija tiek novākta ar rokām;
- bezkofeīna pupiņas. Maisījums sastāv gan no arabika pupiņām, kas iegūtas Centrālamerikā, gan no robusta, kuru izcelsmes valsts ir Meksika. Baudot šo kafiju, ir iespējams izgaršot tipiskās espresso garšas nianses;
café crème pupiņu maisījums. Premium kvalitātes kafijai ir vieglas pakāpes grauzdējums, kas padara šo dzērienu maigu un aromātisku. No šīm pupiņām izdosies pagatavot lielisku café crème vai caffè latte dzērienu; - pupiņas, kuru ražošanā pielietota “musonēšanas” tehnika. Pēc kafijas pupiņu novākšanas, tās vēl piecas dienas tiek turētas lietū, lai iegūtu vajadzīgo mitruma līmeni, bet pēcāk septiņas nedēļas žāvētas musonu vējā. Malabar pupiņas ir slavenas ar neatkārtojamo garšu, kas ir gan piesātināta, gan pikanta vienlaikus;
- San Antonio pupiņu maisījums. Pupiņu plantācijas atrodas 1200 līdz 1500 metru augstumā virs jūras līmeņa – daudzveidīgu tropisko augumu masīvā, kur noris visi dabiskie procesi. Iegūtajai kafijai ir delikāta garša, ko papildina izsmalcinātās tumšās šokolādes un saldenās arbūzu nianses.
Nav viena tāda labākā kafija, jo viss ir atkarīgs no katra personīgās gaumes attiecībā uz šī dzēriena pagatavošanu un baudīšanu. Taču jebkurā gadījumā ir svarīgi, lai tā būtu kvalitatīva un augstvērtīga. Ieskaties mūsu internetveikalā un iegādājies iecienītu zīmolu, tajā skaitā JURA kafijas pupiņas – vēl piesātinātākai un gardākai kafijai.